GIFT er en ordløs leg med og undersøgelse af mellemmenneskelige normer og symboler
Frederikshavn Kunstmuseum 2021. En form påført, forført og forklædt i mande- og kvinderelationen. Farveløs og farvemættet. Skabelse, opløsning og forløsning. Rollerne udspiller og omformer sig i en sanseligt livsbekræftende dødedans af smeltende påfuglefjer, lærred, krop og lyd, der rækker ud over intellektets bånd og ind i en grænseløs kærlighed.
P.S. (Post Scriptum) er en performancegruppe, der er optaget af og lader sig inspirere af alkymistiske symboler, hellige tegn og arketyper som et ubevidst lag af den menneskelige psyke.
Performere: Rikke Mapstone & Anja Korsgaard.
Performancen er støttet af Hjørring Kommune & Frederikshavn Kunstmuseum
Fotos: Inge Tranter
Soloudstilling af Anja Korsggard - kurateret af Sandro Masai
TILGANG på Huset i Hasserisgade, Aalborg
2.-23. februar 2023
fri entre i hele perioden, åbent for besøgende i Husets åbningstid
Kvinde. Menneske. Levende væsen i bevægelse og kontakt. Sådan beskriver Anja blandt meget andet sig selv og sin kunstneriske praksis. Og det er ud fra hende selv i forhold til verden, at værkerne opstår. En kontinuerlig opdagelsesrejse og billedlig beskrivelse af liv, der udfolder sig når der ses.
Når noget ingen specifik form eller betydning skal have, kan det tillægges og fyldes op med alt. Et simpelt symbol kan gøres til et personligt subjektivt redskab, når mening søges og tillægges det ellers meningsløse. Værkerne er en invitation til at beskueren kan skabe og opløse en bred vifte af betydning og mening alt efter lyst og behov.
Gennem de seneste 10+ år har en gennemgående figur været den stilistiske grafisk simple “bird fish”- figur, der både, hverken eller er det ene eller det andet, og ofte består af skiftende konturer, strøg, fjer eller sammenfiltrede ståltrådsstreger.
“Bird” er også slang for “kvinde” og brydekampen med kønsnormer, seksualitet, moral (er, kan, skal, må og vil) er et omdrejningspunkt, som undersøges igen og igen. En undersøgelse i ord og billede med simple grafiske figurer, mønstre og former mod uordentlige strejf af flygtig bevægelse; et grænseland mellem det stringente og det flydende. Det bløde og det hårde. Det abstrakte og det figurative. Det indre og det ydre.
Flydende landart. Duck Residence 2021. Kunst-event søsat af Kunstforrum Viborg.
Støttet af Viborg Kommune, Vision Viborg, Statens Kunstfond, Toyota-Fonden
1 uges residency på Viingaards Officin, Viborg ifbm. Viborg Kunstforums kunst-event "Duck Residence".
Her billeder fra processen:
Søndersø Viborg/Hjarbæk Fjord/Jordbro Engsø Knudby
4.-27. juni 2021
Arrangeret af Kunstforum Viborg - en flydende udstilling med udvalgte nordiske kunstnere. Titel og tema er NORDENS LYS.
---
Dette har været min første gang jeg arbejdende med vandskulptur. Skønt residency i ugerne op til udstillingen, hvor jeg har kreeret side om side med nye spændende kunstnerkolleger og realiseret projektet, der har været knap to år undervejs og bærer titlen ALIQUID REFLEXO (relativ refleksion).
---
Følgende kunstnere er udvalgt via et Open Call: Natasa Heydra (NL/DK), Jonna Ljósá (FO/DK), Marianne T. Pedersen (DK), Felix Pedersen (DK), Jens Rømer (DK), Marija Griniuk (LT/FI), Anja Korsgaard (DK), Karina Jensen (DK) Birgit Kvorning (DK), Bjørn Kromann Andersen (DK), Susanne Ahrenkiel (DK), Elena Redaelli (IT/NO) og Jens Chr. Jensen (DK)
Duck Residence støttes af:
Bunkerlove projects
Skulptur/installation og performances
Se mere om projektet HER
foto: Chris Brock, Nanna Thorhauge
IMPRO FAUNA
Koncertoplevelse - 16..februar 2023 kl. 20.00
Entré 50 kr. (Vis studiekort og medbring én gratis gæst)
Dørene åbner: 19.30 - Køb billet HER
Musikere: Anders Hvas Thomsen, Liisi Oja, Mikkel Eskesen, Thomas Cortes, Erik Lunde Michaelsen. Performer: Anja Korsgaard
---
Vinder af JazzDanmark prisen ”Årets Koncertoplevelse 2021”:
Impro Fauna er et Musikalsk bæredygtighedsprojekt, der har som mål at skabe fokus på alternative og “grønne” koncertoplevelser, samt at købe skov tilbage til den danske natur..
Impro Fauna koncerterne har det sidste år haft succes med afvikling af intime koncerter på Huset i Hasserisgade, 1000fryd, Langes Keramik og Center for Dansk Jazzhistorie. Disse koncerter har været afholdt så bæredygtigt som muligt, uden unødvendigt forbrug af elektricitet og fysisk reklame i form af trykt materiale. Der har været sparet på lys og lydanlæg, og der har kun været de nødvendigste forstærkere i brug for at kunne inkludere bl.a. elektrisk guitar og harpe.
Denne nytænkende og bæredygtige tilgang til koncertafvikling gjorde, at konceptet vandt “årets koncertoplevelse” til DMA jazz i 2021.
Start evt. aftenen i Husets Café fra kl 17.30 med dagens vegetariske ret 95 kr
Ord, ink og mærker fra årene 2018-2023
Spor af ord væver sig sammen i perlerækker og massivt gennemsigtige tæpper, der binder, omslutter og indrammer nyspundne historier om det jeg ser, det jeg gør, det jeg er i tsunamihøje bølger af sommerfuglestrejf og krampegråd.
Jeg mærker liv og skaber sammenhænge, der ikke findes. Jeg flyder ind og ud af luftkasteller skabt af drømmesyn, mareridt og lyserøde candyfloss-skyer. En surrealistisk parallelverden af sanseindtryk og titusind afveje, der hver især giver ingen mening, føles sande og virker plausible i splitsekunder.